Na maanden voorbereidend werk was het op 28 september zo ver, de Nederlands Chinese Handelskamer opende de tentoonstelling genaamd “Het Terracottaleger van Keizer Qin” in het centrum van Doetinchem. Deze indrukwekkende tentoonstelling loopt tot het eind van het jaar en zal naar alle waarschijnlijkheid verhuizen naar een andere locatie binnen Nederland.

“Met deze tentoonstelling willen wij een belangrijk stuk Chinese geschiedenis toegankelijk maken voor het Nederlandse publiek. Culturele uitwisseling is een belangrijke pilaar van de missie van onze organisatie.”

De tentoonstelling over het Chinese terracottaleger en de eerste keizer van China bestaat uit ruim 60 figuren op ware grootte, waaronder paarden en de keizer zelf. Daarnaast staan twee exclusieve bronzen strijdwagens opgesteld en worden er artefacten uit deze periode tentoongesteld. Traditionele Chinese kunst en een foto galerij over modern China maken in combinatie met de traditionele kleding van Chinese minderheden ook deel uit van deze bijzondere collectie.

Voor deze tentoonstelling worden scholieren van regionale scholen uitgenodigd een dagdeel oog in oog te staan met het terracottaleger en alles te leren over deze bijzondere periode. Bij interesse kunnen scholen zich ook direct aanmelden via de speciale pagina op de website van de tentoonstelling.

Als organisatie zijn wij bijzonder trots dat wij deze prestigieuze tentoonstelling naar Nederland hebben gehaald.