De stad Zhangzhou, naast Xiamen, is van plan ‘s werelds grootste experimentele zone te bouwen voor autonoom rijden. Het project werd op 15 December 2016 goedgekeurd in de hoofdstad Beijing. De experimentele zone wordt gebouwd in een gebied van 56 vierkante kilometer in Zhangzhou’s gebied voor economische en technologische ontwikkeling om het testen van autonome auto’s mogelijk te maken in een stedelijke omgeving voorzien van een compleet wegennet.

Ding Yong, hoofd van het ontwikkelingsgebied, liet weten dat de China Merchants Group, Frontt Capital en CRI Intelligent Auto Research Institute hebben besloten tot het opzetten van een fonds van tien miljard yuan voor het project.

De experimentele zone bestaat tevens uit een gesloten testgebied van 60 duizend vierkante meter en een open testgebied van twee vierkante kilometer.

Er is nog geen tijdschema van het plan bekend gemaakt, maar Wang Lejing van Frontt Capital verwacht dat de experimentele zone voor het eind van 2017 geopend wordt.

Autonoom rijden is de toekomst

Mcity, een testfaciliteit voor geautomatiseerde voertuigen en systemen gebouwd door de universiteit van Michigan, zal technologische suggesties bijdragen aan het project.  Autonoom rijden wordt binnen de auto-industrie beschouwd als één van de belangrijkste pijlers voor de toekomst.