Één van de snelst groeiende economiën in de wereld, hongerig naar buitenlandse producten.

De Volksrepubliek China is momenteel de tweede grootste importeur van goederen. De groeiende middenklasse wil niet langer alleen binnenlandse producten aanschaffen, de vraag naar kwaliteit producten uit het Westen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Met een populatie van ruim 1,3 miljard biedt dit goede kansen voor alle bedrijven in Europa.

Xiamen behoort tot een selecte groep steden waar de overheid sinds begin jaren ’80 een speciale economische zone handhaaft. Sinds 2013 experimenteert de Chinese overheid met vrijhandelszones, Shanghai was de eerste stad waar een test werd uitgevoerd. Na een succesvolle start in Shandhai werd het experiment in 2015 verder uitgebreid, de provincie Fujian kreeg er drie vrijhandelszones bij waar Xiamen onderdeel van is. Het ultieme doel van deze zones is om investeringen van buitenlandse bedrijven aantrekkelijker te maken. Een bedrijf in de vrijhandelszone brengt een aantal voordelen met zich mee, waaronder minder controle van de centrale overheid in Beijing.

Er zijn verschillende soorten bedrijven die in, de meest voorkomende typen bedrijf zijn:

  • Wholly Foreign-Owned Enterprise (WFOE), Volledig Buitenlands Bezeten Bedrijf;
  • JV Joint Venture;
  • Representative Office (RO), Representatief Kantoor;
  • State Owned Enterpeise (SOE), Staatsbedrijf;
  • Sole proprietorship, Eenmanszaak.
Informatie Aanvragen

Vrijhandelzone Xiamen

Xiamen heeft sinds 1980 een speciale economische zone in de wijken Siming en Huli, welke samen het eiland van Xiamen vormen. Om buitenlandse investeringen aan te trekken werd dit verder uitgebreid in 1992 met 0.62 vierkante kilometer, de Xiangyu vrijhandelszone werd een feit. Recentelijk werd in Xiamen een nieuwe proef vrijhandelszone geopened na een succesvolle proef in Shanghai. Deze nieuwe zone breid de bestaande vrijhandelszone Xiangyu uit en betrekt nu tevens de Haicang haven. De proef vrijhandelszone moet het nog gemakkelijker maken voor buitenlandse bedrijven om in China te investeren. Zo is het importeren van goederen een stuk gemakkelijker binnen de vrijhandelszone zijn er verscheidene administratieve voordelen van kracht. De verwachting is dat Xiamen soort gelijke voordelen krijgt welke momenteel al gelden in de Shanghai vrijhandelszone.

Vraag een offerte aan en start uw bedrijf in China!

OFFERTE AANVRAGEN

Voordelen van een bedrijf in de Volksrepubliek China

Directe toegang tot één van de grootste en snelst groeiende markten en direct controle over jouw merk of product.

Consulting

Een onderneming in China schept vertrouwen bij uw zakenpartner en maakt ondernemen een gemakkelijker.

Het Chinese banksysteem is prima in orde, met het juiste papierwerk is het geen probleem om valuta te wisselen.

Juridische hulp in China

Voor het Chinese recht ben je een Chinees rechtspersoon en dus gelijk aan de Chinese tegenpartij.

SAMEN STAAN WE STERKER!

Ons team werkt nauw samen met autoriteiten en marktleiders om u zo goed mogelijk op weg te helpen met uw bedrijf of product in China.