Let op met wie je zaken doet!

Handelscontract Opstellen

Wanneer u zaken doet met het buitenland komt daar altijd risico bij kijken, echter bij China lijkt dit risico hoger. Uit ervaring blijkt helaas dat oplichting en bedrog meer regel dan uitzondering lijken. Producten worden van lagere kwaliteit of te laat geleverd. Dit soort situaties vermijdt u het liefst en zijn grotendeels in te beperken.

De meeste problemen doen zich voor wanneer in het voren wordt betaald aan de Chinese partij. Goederen worden vaak wel op tijd geleverd, maar zijn niet conform het contract. Tussenhandelaren zijn vaak verantwoordelijk voor dergelijke praktijken en verdwijnen nadat het geld op de rekening staat in het niets.

Risico Beperken

De euforie van een goede deal kan voorkomen dat basisstappen worden overgeslagen, echter met een aantal basisstappen kunt u het risico fors beperken.

  • Controleer altijd de officiële documenten van uw Chinese zakenpartner;
  • Stel een Chinees contract op waar Chinees recht op van toepassing is;
  • Weet wie er beslissingsbevoegd is en controleer wie autoriteit heeft een contract te ondertekenen;
  • Werk met een betrouwbare plaatselijke tussenpartij wanneer u niet zelf in China kunt zijn;
  • Belangrijke documenten zijn voorzien een bedrijfsstempel van uw Chinese zakenpartner;
  • Registreer uw merk in het Engels en Chinees.
Bedrijfsverificatie China

Leg uw geschil vrijblijvend voor

Als het misgaat

Het is erg vervelend als het toch misgaat, gelukkig is niet alles direct verloren. Wanneer u direct dreigt naar de rechter of politie te stappen sluit u de deur voor een mogelijke oplossing. Daarnaast wint u het in de meeste gevallen niet in de Chinese rechtbank en helpt de politie u niet verder als u geen compleet dossier heeft met originele documenten. Uit onze ervaring blijkt dat via bemiddeling meestal de beste oplossing boven water komt. De Nederlands Chinese Handelskamer helpt u graag uw geschil op te lossen, u kunt uw geschil vrijblijvend aan ons voorleggen.

Juridische hulp in China

Diensten waarmee u het risico indekt.

Bedrijven Check

Bedrijfsverificatie China

Met de bedrijvencheck lichten wij uw zakenpartner van A tot Z door. Op basis van onze bevindingen geven wij een advies over de betrouwbaarheid van uw zakenpartner.

Merkregistratie

Handelsmerk Registratie in China

Veilig en snel uw handelsnaam registreren in China en/of Hong Kong. Één van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen wanneer u zaken doet met een Chinese partner.

Consulting

Consulting

Bent u niet zeker van de volgende stap? Onze consultants helpen u graag verder met een plan om de Chinese markt te veroveren en u te behoeden van alle valkuilen.

SAMEN STAAN WE STERKER!

Ons team werkt nauw samen met autoriteiten en marktleiders om u zo goed mogelijk op weg te helpen met uw bedrijf of product in China.