AMSTERDAM – Op zaterdag 23 maart ontving de Nederlands Chinese Handelskamer een delegatie van overheden en bedrijven uit Guangzhou, geleid door de president van CCPIT (China Council for the Promotion of International Trade). Tijdens een lunch in Sea Palace wordt gesproken over het promoten van internationale handel, het versterken van de relaties tussen de V.R. China en Nederland, specifiek Guangzhou, en worden de leden van de delegatie voorgesteld.

Guangzhou CCPIT President Mr. Yang Young en NCHK President Mr. van den Heuvel wisselen geschenken uit.

Guangzhou CCPIT President Mr. Yang Yong en NCHK President Mr. van den Heuvel wisselen geschenken uit.

GAC Group

Een van de deelnemers aan de delegatie is Guangzhou Automobile Group Co., Ltd. (GAC Group). GAC Group is de vijfde grootste autofabrikant van de V.R. China, het is opgericht in 1954 en verkocht in 2021 ruim 2,1 miljoen voertuigen. Op korte termijn introduceert ook GAC Group een reeks elektrische auto’s op de Europese markt. Zij overwegen voor hun operatie in Europe Nederland als thuisbasis en grijpen dit bezoek aan om de markt nader te onderzoeken.

GAC Group heeft naast zijn eigen merk in de V.R. China ook het recht om in samenwerking met Honda en Toyota personen auto’s te bouwen en verkopen. Daarnaast heeft GAC in 2017 het merk AION opgezet, specifiek gericht op elektrische voertuigen.

Na de lunch is de groep Amsterdam ingetrokken om de stad te ontdekken, waarna zij in de avond doorreizen naar het Verenigd Koninkrijk.