Xiamen’s fitnessapparatuur industrie stijgt sterk en de provincie Fujian produceert ongeveer 60% van tredmolens wereldwijd. Volgens sunnews.cn heeft Xiamen in 2016 voor meer dan 900 miljoen dollar aan fitnessapparatuur geëxporteerd. Deze stijging is gestart in 2015 met dank aan goedgekeurde wetgeving van de centrale overheid, Xiamen is momenteel goed voor ongeveer een kwart van China’s jaarlijkse export. Bedrijven in de stad hebben geïnvesteerd in productielijnen die wereldwijde vraag tegemoet komen.

De export van tredmolens, onderdelen en accessoires was goed voor 240 miljoen dollar, massage-apparatuur export liep op tot 320 miljoen dollar en de export van revalidatie apparaten en andere fitnessapparatuur was goed voor 340 miljoen dollar.

Bedrijven in Xiamen hopen op groei binnenlandse markt

Wang Xing, vice-algemeen directeur van een merk dat produceert in Xiamen, zei dat fabrikanten in Xiamen profiteren van de volledige industriële keten, het hoge niveau van de technologie en de lage productiekosten om internationale klanten te voorzien van kwalitatief hoogwaardige producten. Met de grootste markt in Europa levert het bedrijf sportartikelen aan 90 landen en richt zijn producten op specifieke gebieden, afhankelijk van de regionale behoeften en gewoonten.

Een andere fitnessapparatuur producent verdiende de meerderheid van de winst door de verkoop van home fitness producten. Het bedrijf heeft een sterke reputatie in Zwitserland, de Verenigde Staten van Amerika en Zuid-Korea. De verkopen naar het buitenland omvatten ongeveer 90% van de omzet.

De bedrijven in de fitnessapparatuur industrie wachten op een groeiende vraag van de binnenlandse markt. Xiamen blijft een belangrijk centrum in de productie van fitnessapparatuur en hoopt te profiteren wanneer het gezondheids- en fitnessbewustzijn van de binnenlandse consumenten zicht ontwikkelt.