Uw product probleemloos naar China exporteren met een CCC certificering

CCC is een afkorting voor China Compulsory Certification (Verplichte Certificering China) en is vergelijkbaar met het Europese CE-systeem dat toetst of producten voldoen aan een bepaalde kwaliteitsstandaard. CCC werd in 2002 ingevoerd en is van toepassing op zowel Chinese producten als ingevoerde producten. Om problemen bij de douane te voorkomen is het belangrijk dat u een geldig CCC-certificaat bezit voor de benodigde producten.

Offerte Aanvragen
nchk maze

Een CCC-certificaat aanvragen is een gecompliceerd proces waarbij nauwe samenwerking met de Chinese autoriteiten vereist is. De Nederlands Chinese Handelskamer kan dit proces in vier maanden succesvol afronden. Voor elke CCC aanvraag verlangen de Chinese autoriteiten een set documenten, proef producten voor test doeleinden en wordt er mogelijk een fabrieksinspectie gepland. Het proces voor het verlengen van een reeds toegewezen CCC-certificaat zijn gelijkwaardig, echter neemt een verlenging doorgaans minder tijd in beslag.

Offerte Aanvragen
lab rapport

Een algemene greep uit producten die CCC certificering vereisen voor export naar China:

  • Electrische apparaten, zowel huishoudelijk als gereedschappen;
  • Machines, Installaties, Medische apparatuur en toebehoren;
  • Voertuigen, Motoren en Accessoires.

De lijst wordt constant bijgewerkt, momenteel bestaat de lijst uit 22 hoofdcategorieën.

Offerte Aanvragen

Request our informative CCC manual.

CCC certificering via de Nederlands Chinese Handelskamer

Door samen te werken met de Nederlands Chinese Handelskamer kunt u met zekerheid het certificeringsproces tot een goed einde brengen. Naast de tijd die u bespaart, spaart u ook geld en u kunt zich richten andere bedrijfstaken tijdens de CCC aanvraag. Onze experts hebben in het verleden cliënten geholpen welke al twee jaar bezig waren met het certificeringsproces, het proces kan bemoeilijkt worden door bijvoorbeeld de taalbarrière wat leidt tot misverstanden. Gelukkig is het geen probleem om een aanvraag nogmaals voor te leggen aan de Chinese autoriteiten, heeft u assistentie nodig bij een lopende aanvraag of bij een nieuwe aanvraag, neem dan gerust contact met ons op.

SAMEN STAAN WE STERKER!

Our team works closely with the Chinese government and market leading businesses to help your business or product thrive in China.